ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Građani: Preskupo i neusklađeno s uslovima! Jovanović: Ne namjeravamo mijenjati cijene!

U četvrtak planirano otvorenje sezone kupanja na gradskim bazenima u Crkvicama

D. PAŠALIĆ

14.6.2016

Sezona kupanja na gradskim bazenima u Zenici mogla bi početi u četvrtak, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Prema riječima Feđe Jovanovića, direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u sklopu kojeg su bazeni u Crkvicama, oni su spremni da otvore vrata posjetiocima.

Isti cjenovnik

U srijedu će biti punjenje bazena vodom i s obzirom na pozitivne meteorološke prognoze u ovom preduzeću se nadaju da će u četvrtak bazeni početi sa radom u punom kapacitetu. Cjenovnik ulaznica ostat će isti kao i prethodne godine.

- Ne namjeravamo mijenjati cijene ulaznica. Dnevna ulaznica za odrasle osobe ostaje 4 KM, za djecu do 15 godina 2 KM. Na raspolaganju su i poludnevne ulaznice nakon 15 sati po cijenama od 2 i 1 KM – pojašnjava Jovanović.

Podsjetimo, do njegovog dolaska na čelo preduzeća ulaznice su iznosile 2 a potom 3 KM za odrasle, dok su djeca do sedam godina plaćala pola marke. Tradicionalano će prvi dan početka rada ulaz na bazen biti besplatan.

Zeničani ipak misle da su cijene ulaznica previsoke u odnosu na kvalitet sadržaja na bazenima.

Slabo posjećuju

Zbog prevelike cijene ulaznica Sanel Bjeloglavić, kako kaže, gotovo da i ne posjećuje bazene u svom gradu.

- Dvije marke za djecu je previše. Zbog previsoke cijene slabo i idem - kaže nam Bjeloglavić.

Da je teško izdvojiti 4 KM misli i Dragan Stojanović, koji smatra da omladini nije lako izdvojiti toliko novca za kupanje.

Amna Kapetanović također smatra da je cijena preskupa i neusklađena s uslovima.

- Kako nam izgledaju bazeni i kakva je voda, mislim da je preskupo. Voda je  prljava, ne mogu dijete pustiti u takav bazen - kaže nam Kapetanović.

Ni sugrađanka Enesa Bešić nije zadovoljna cijenom ulaznice u odnosu na sadržaje koji se nude na bazenima, zbog čega rijetko odlazi na zeničke ali redovno posjećuje bazene u Vitezu.

Noćno kupanje

Radno vrijeme bazena i ovog ljeta bit će od 10 do 19 sati, a Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica svakodnevno će kontrolirati, provjeravati i pratiti kvalitet vode.

Planirano je i noćno kupanje, kojim se nastoji obogatiti ljetna ponuda grada, ali i sportski turniri i takmičenja, koncerti i drugi događaji. Za sigurnost kupača bit će zadužena spasilačka služba SRK „Bosna“.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.