ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Maglajlija dnevno za iftar ispeče i po 600 somuna

Amiru Burejiću cvjeta pekarski posao

N. Br.

16.6.2016

U vrijeme kada su zbog posljedica poplava mnogima u Maglaju bili neizvjesni obrti, Amir Burejić odlučio se na hrabar čin, da u Starom gradu otvori pekaru „Elma". 

Dvije godine kasnije pekara uspješno radi i siguran je izvor prihoda za četveročlanu porodicu Burejić. 

- Zadovoljan sam, hvala Bogu, a ponosan sam i što je pekara u ove dvije godine napredovala. Uspio sam kupiti mašinu za miješanje pa više ne mijesim ručno i do 60 kilograma tijesta. Osim supruge Elme, koja mi je najveća podrška u radu, u pekaru sam zaposlio još jednog radnika - priča nam Amir s ponosom. 

U protekle dvije godine stekao je redovne mušterije, a za vrijeme ramazana dnevno ispeku i do 600 somuna. 

- Nastojimo da bude vrućih somuna do pred sami iftar. Najvažnije mi je da su mušterije zadovoljne, čujem i od drugih kako govore da su hljeb i somuni ukusni - kazao je Burejić. 

Iako radi gotovo dvije decenije, radnog staža ima samo dvije godine, i to otkad je krenuo u samostalni biznis. Priprema dokumentaciju za konkurs na poticaje Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. 

- Dobro bi mi došli dostavno vozilo i mašina za pecivo. Proširio bih asortiman proizvoda, a mogao bih zaposliti još jednog radnika - rekao nam je Burejić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.