ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Izmjena režima saobraćaja zbog radova na Uglovnici

Sutra počinje rekonstrukcija ulice Londža

D. Pa.

22.6.2016

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica obavještavaju javnost, učesnike u saobraćaju i privredne subjekte da je od sutra planiran početak radova na rekonstrukciji ulice Londža i raskrsnice ulica Talića brdo i Londža (kod objekta robna kuća „Bosanka“).

Pomenuti radovi iziskuju promjene režima saobraćaja, zbog čega je do četvrtka 23. juna potrebno je ukloniti sva parkirana vozila sa platoa “Uglovnica“ i sa kolovoza ulice Londža na potezu raskrsnice ulica Talića brdo i Londža (kod objekta robna kuća „Bosanka“ ) do ukrštanja ulica Londža i Muftije Šemse Kadića.

Do petka, 24. juna, potrebno je ukloniti sva parkirana vozila sa kolovoza ulice Londža na potezu ukrštanja ulica Londža i Muftije Šemse Kadića – kružna raskrsnica „Drveni most“.

- Sva vozila koja ne budu uklonjena sa pomenutih lokacija do termina početka radova biti će uklonjena o trošku vlasnika vozila – poručili su iz Izvršne agencije.

U prvoj fazi radova saobraćaj će biti organiziran uz privremenu gradilišnu signalizaciju, regulaciju saobraćaja uz naizmjenično propuštanje i povremene obustave.

- Strogo se zabranjuje svako neovlašteno zaustavljanje i parkiranje u pomenutim ulicama za vrijeme trajanja radova – naglašavaju iz agencije.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od četvrtka, 23. juna, i traje do naredne faze radova o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.