ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Ramazanski paketi za postače iz Žepča

Akcija Humanitarne organizacije Igasa

R. Ag.

26.6.2016

Humanitarna organizacija Igasa i ove godine započela je sa tradicionalnom podjelom  ramazanskih paketa za postače lošijih materijalnih primanja.

Ovogodišnja akcija krenula je danas iz Žepča, a u narednih nekoliko dana trebala bi biti realizirana i u Goraždu, Osmacima i Sarajevu.

Na području Žepča podijeljeno je 600 paketa, a osim u gradu humanitarci iz Saudijske Arabije pakete su dijelili postačima i u mjestima Željezno Polje i Gornja Golubinja.

Ovom prilikom u znak zahvalnosti na humanitarnoj pomoći koju pruža građanima i vjernicima Žepča, Općina i Medžlis IZ dodijelili su HO Igasa specijanu zahvalnicu koju je predstavnicima organizacije uručio glavni imama MIZ Žepče Izet ef. Efendić.

podjela-paketa-u-zepcu

Prema riječima predstavnika Igase Abderraouf Alshormana, ove godine planirano je da se podijeli ukupno 1.400 ramazanskih paketa čija je ukupna vrijednost 45.000 KM.

H.O Igasa u svom programu osim ramazanskih paketa, vrši podjelu i kurbanskog mesa uz Kurban bajram.

Uz ova dva projekta jedan od značajnijih koje ova organizacija tokom godine provodi na području BiH je i program pomoći jetimima (djeci bez roditelja). Ova pomoć ogleda se u stipendiranju oko 1.400 djece na području cijele BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.