ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

U Zenici boravila delegacija Karšijake

Proširiti i ojačati saradnju dva prijateljska grada

D. Pa.

10.8.2016

U Zenici je boravila delegacija Karšijake koju je predvodio Murat Ozel, zamjenik načelnika. Tom prilikom Selver Keleštura, vršilac dužnosti gradonačelnika Zenice, obavio je sastanak sa delegacijom na kome razgovaralo o unapređenju saradnje Zenice i Karšijake koja traje 21 godinu.

Keleštura je naglasio da bi saradnju ova dva grada trebalo učiniti dvosmijernom, predloživši da se definišu programi iz oblasti kulture i sporta koji bi proširili i ojačali saradnju dva prijateljska grada.

Na sastanku je pomenuta Međunarodna kulturna manifestacija "Zeničko proljeće" te sadržaji koji se organiziraju u okviru izviđačakog kampa na Boračkom jezeru, na kojima bi se mogli predstaviti gosti iz Turske.

Murat Ozel zahvalio potvrdio je spremnost da se realiziraju zajednički projekti u oblasti kulture i sporta. Osim toga, predstavnicima Udruženja "Mostovi prijateljstva"  uručio je 32 turske narodne nošnje i kazao da će u Zenici neko vrijeme boraviti koreografi za tradicionalne narodne igre iz Turske, koji će članovima folklora "Mostova prijateljstva" predstaviti tradicionalnu tursku narodnu igru.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.