ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Keleštura održao sastanak sa inspektorom rudarstva i tužiocem

Nakon tragedije na širem lokalitetu deponije "Rača"

D. Pa.

16.8.2016

Nakon tragedije koja se dogodila na širem lokalitetu deponije "Rača", Selver Keleštura, vršilac dužnosti gradonačelnika Zenice, održao je danas operativni sastanak sa Federalnim inspektorom za rudarstvo i Kantonalnim tužiocem.  

Kako je pojašnjeno iz Gradske uprave, cilj sastanka bio je dalje utvrđivanje činjenica stradanja trojice Zeničana na prostoru zatvorenog pogona RMU u MZ Gradišće i poduzimanju mjera na spriječavanju rada na tom lokalitetu.

Gradonačelnik je obezbijedio da stručni zaposlenici Grada, odnosno Uprave za imovinsko-pravne poslove, izvrše potrebna geodetska snimanja terena na kome se desila nesreća, a prema instrukcijama federalnog inspektora i kantonalnog tužioca.

Ovom prilikom, Keleštura je iskazao potrebu da nadležni organi i Rudnik mrkog uglja Zenica poduzmu potrebne mjere na spriječavanju sličnih rizika.

Podsjetimo, jučer su, u nelegalnoj jami uglja gušenjem plinom, smrtno stradali Sedžad Džerahović (29), Amir Arnautović (29) i Husein Delić (30).

Iza Sedžada Derahovića iz Gradišća ostala je trudna supruga i četvero djece, a ovim poslom bavio se jer nije imao drugih primanja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.