ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Vlada ZDK: Odobrena sredstva za gradnju nove škole u naselju Tetovo

Na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Fena

10.2.2017

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, donijela zaključak o usvajanju programa utroška sredstava kojim su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1.200.000 KM, namijenjena za izgradnju novog školskog objekta OŠ "Hasan Kikić" u naselju Tetovo kod Zenice.

Ta osnovna škola osnovana je prije 78 godina i trenutno centralnu školu pohađa 343 učenika. Obzirom na starost i dotrajalost školskog objekta i procjenu o neisplativosti ulaganja u njegovu rekonstrukciju, kao i činjenicu da se niz godina na području ZDK nije izgradio nijedan novi školski objekt, Vlada tog kantona je odlučila da u 2017. godini izdvoji sredstva za izgradnju novog školskog objekta spomenute škole.

Planska vrijednost novoizgrađenog objekta je 1.500.000 KM, a novi objekt, čija se realizacija očekuje ove i naredne godine, trebao bi da sadrži osam učionica sa pratećim prostorijama, po svim standardima i normativima. Planirane su aktivnosti koje se odnose na pripremu potrebne projektne dokumentacije, te osiguranja potrebnih saglasnosti za građenje i realizaciju projekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.