ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Svaka marka koja se uštedi dobro će doći građanima

Uskoro plaćanje komunalnih računa bez naknade

Autor:E. DRAGUNIĆ

23.2.2017

Zenica će uskoro postati prvi grad u BiH u kojem će građani na jednom mjestu moći plaćati komunalne račune, i to bez bilo kakve naknade. Naime, kako su jučer za „Avaz“ rekli iz Gradske uprave, do sredine sljedećeg mjeseca bit će otvorena ukupno četiri ovakva naplatna mjesta u gradu.

Dva šaltera
 
Ovim će biti uveliko smanjene gužve i redovi u bankama i trenutnim naplatnim mjestima, a plaćanje komunalnih računa bit će brže i, što je najvažnije, bez provizije.
 
- Na svim naplatnim mjestima bit će po dva šaltera. Građani će moći plaćati račune bez naknade „Vodovoda i kanalizacije“, „Grijanja“, „Albe“ i „Parkinga“. Imamo informacije da bi se još neka preduzeća mogla uključiti u ovaj projekt, kao što je „Telemach“ - kažu iz Gradske uprave.
 
Naplatna mjesta bit će u bivšoj zgradi „Zenicastana“ kod poliklinike, zatim u Crkvicama kod Doma penzionera, u centru grada kod preduzeća „Grijanje'' i u ulici Londža, u prostorijama preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. 
 
- Za otvaranje novih naplatnih mjesta, osim u „Vodovodu i kanalizaciji“, neće biti zapošljavanja novih radnika. U svim drugim preduzećima postojeći uposlenici bit će raspoređeni - kažu iz Gradske uprave.
 
 Spremne prostorije
 
Sve prostorije su spremne, a samo se još čeka izrada softvera za ove usluge, koje rade firme „LooP“ i „Ping“ iz Sarajeva. Građani su oduševljeni ovom odlukom Gradske uprave jer su trenutne gužve na šalterima tolike da se čeka i po sat za plaćanje računa.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.