ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Kulenović: Teško je procijeniti kolika je šteta

Iz Autocesta Federacije BiH za naš portal

A. S.

25.2.2017

Veliko klizište na površinskom kopu kod Kaknja, koje se aktiviralo prije nekoliko dana, te ugrozilo sela Ribnica i Mramor, preplavilo je autocestu, ali i Koridoru 5C!

Damir Kulenović, iz Autocesta Federacije BiH, koji se trenutno na terenu zajedno s pripadnicima kakanjske Civilne zaštite i policije, smatra da je prerano govoriti o šteti koja je nastala, nakon što je jalova masa zaustavila saobraćaj na autoputu.

- Teško je procijeniti kolika je šteta. Sada ne možemo ništa raditi, dok voda ne ode. Ovo govorim u ime Autocesta Federacije BiH. Kada se zaustavi voda i ukloni jalovina i materijal koji se nalazi na autocesti, napravit ćemo procjenu kolika je šteta – kazao je Kulenović.

Na naše pitanje ko je krivac za nastalu situaciju, Kulenović je kratko rekao:

- Prerano je govoriti o tome i tražiti krivce. Vidjet ćemo – kazao je Kulenović, koji sa svojom ekipom čini krajnje napore da se situacija normalizira. 

Povodom situacije oglasili su se saopćenjem i iz Autocesta FBiH.

- Zbog izlijevanja vode iz akumulacije Rudnika mrkog uglja Kakanj kroz hidrotehnički objekt koji dolazi do autoceste A1, potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici Kakanj - Zenica u oba smjera. Sve ekipe službe održavanja su na terenu kako bi u što kraćem roku osposobili kolnik za promet. Molimo korisnike Autoceste A1 da koriste alternativni pravac stari put preko Kiseljaka i Busovače - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.