ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Sandra Minkek predsjednica, a Ismet Džulić potpredsjednik Skupštine GO SBB BiH Zenica

J. Hadžić

Piše: E. D.

3.8.2017

U prepunoj sali hotela „Internacional“ u Zenici večeras je održana Izborna Skupština Gradskog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Zenica.

Većinom glasova za predsjednicu Skupštine Gradskog odbora SBB BIH Zenica izabrana je Sandra Minkek, studentica Elektrotehničkog fakulteta. Na isti način za potpredsjednika Skupštine GO SBB BiH Zenica izabran je Ismet Džulić, student Mašinskog fakulteta u Zenici.

Nakon izbora rukovodstva Skupštine, pristupilo se glasanju za članove Gradskog odbora SBB BiH Zenica koji će brojati 32 člana, a na osnovu prispjelih prijedloga iz mjesnih odbora i sa terena. Za članove Gradskog odbora SBB BiH Zenica glasalo je više od 500 članova.

Prije početka glasanja, prisutnima se obratio Ismet Sarajlić, predsjednik Gradskog odbora SBB BiH Zenica koji se zahvalio na velikom odzivu te upoznao članove o smjernicama i načinu glasanja.

- Proces izbora skupštine i kandidata za Gradski odbor je proces rekonstrukcije i unutarstranačkih izbora SBB BiH na području cijele BiH. Poslije prebrojanih glasova na prvoj sjednici Gradskog odbora SBB BiH bit će izabrano novo rukovodstvo GO SBB Zenica – rekao je Sarajlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.