ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Sutra štrajk zdravstvenih radnika u Zenici

Kantonalna bolnica Zenica

Srna

27.9.2017

Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice Zenica najavio je za sutra štrajk upozorenja zbog, kako su naveli, diskriminatorskog odnosa Vlade FBiH kada je riječ o povećanju plata.

Štrajk upozorenja zdravstvenih radnika bit će održan u holu Kantonalne bolnice Zenica od 10 do 10.30 sati.

Zdravstveni radnici su za 18. oktobar najavili generalni štrajk u Kantonalnoj bolnici Zenica na svim odjeljenjima, osim urgentne medicine, intenzivne njege, centra za transfuziju i u djelatnosti eksplantacije organa.

Zdravstveni radnici od Vlade FBiH zahtijevaju usvajanje prigovora i primjedbi na Pravilnik o radu Kantonalne bolnice Zenica, te sprječavanje neujednačenog povećanja plata za jednu grupu zaposlenih u odnosu na ostale radnike.

Oni traže i da bude poništena odluka direktora Kantonalne bolnice Zenica prema kojoj radno vrijeme u svim organizacionim jedinicama počinje u 7.30, a završava se u 15.30 sati, poboljšanje uslova za obavljanje redovnih poslova i pružanje zdravstvenih usluga pacijentima, sprječavanje kontinuiranog odlaska iskusnog medicinskog osoblja iz Kantonalne bolnice Zenica, te usklađivanje plata sa indeksom potrošačkih cijena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.