ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Zenica: I u Direkciji "Željezare" isključena struja, bez električne energije i Carinska ispostava

I danas se u Direkciji okupilo nekoliko radnika koji su s nestrpljenjem raspitivali se o sudbini ovog preduzeća ( J. Hadžić)

Piše: E. D.

2.10.2017

Nakon što je proteklih dana električna energija isključena u skoro svim objektima u vlasništvu „Željezare“ Zenica, danas je to učinjeno i u zgradi Direkcije zeničke „Željezare“ gdje se i danas okupilo nekoliko radnika koji su s nestrpljenjem raspitivali se o sudbini ovog preduzeća.

Kako nam je rekao Esad Skomorac, predsjednik sindikata radnika ovog preduzeća, još uvijek je teško prognozirati šta će biti s ovim preduzećem i njenih 360 radnika niti kada će ponovo biti uključena električna energija.

- Sve je isključeno. Svi „Željezarini“ objekti su u mraku. Blokiran je račun firme i veoma je teška situacija – rekao je Skomorac.

U direkciji „Željezare“ nalazi se i Carinska ispostava, zbog čega su nastali veliki problemi prilikom uvoza i izvoza jer kamioni čekaju da napuste carinski terminal. To predstavlja i veliki problem za kompaniju „Arcelor Mittal“, jedne od najvećih izvoznih kompanija u BiH.

Kako je za „Avaz“ kazala Dijana Božić-Srdanović, glasnogovrnica „Arcelor Mittala“, štete za ovu kompaniju su ogromne.

- Našu svu otpremu za izvoz radi ova Carinska ispostava. Tu nam čekaju kamioni, a nama je to odmah zastoj u otpremi. To su veliki gubici i prema kupcima. Radi se nešto ručno, ali pitanje je koliko će to ići brzo. Svaka minuta nam je gubitak – kazala je Božić - Srdanović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.