ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Zenica: Radnici "Željezare" poslati na privremeni prekid rada

Piše: E. D.

9.10.2017

Pedesetak radnika "Željezare" Zenica i jutros su se okupili u zgradi Direkcije ovog preduzeća koje se nalazi pred stečajem. Naime, od prošle sedmice prestala je s radom i Radna jedinica "Ishrana" koja je bila najveći izvor prihoda ovom preduzeću koje je ionako u velikim problemima.

Okupljeni radnici došli su da vide šta će biti s njihovim radnim mjestima te da li će, kada i gdje doći ponovo na posao. U holu Direkcije jutros je osvanuo spisak s 82 imena radnika RJ "Ishrana" koji se upućuju na privremeni prekid rada.

Predsjednik Sindikata radnika Esad Skomorac kazao je da su se u zgradi Direkcije jutros okupili radnici koji su prvi upućeni na privremeni prekid rada.

- Spisak je jutros postavljen. Tražimo od Uprave da objavi spiskove i drugih radnih jedinica koji također ne rade. Ovih dana očekujemo sastanak s resrnim ministrom koji se vratio s puta i nadamo se rješavanju naših nagomilanih problema - rekao je Skomorac.

Nakon što je bila isključena, struja je ponovo uključena u nekim objektima u vlasništvu "Željezare" ali je dat rok do 15. oktobra za isplatu duga za električnu energiju.

Za sutra je najavljen skup radnika "Željezare" pred zgradom Gradske uprave u Zenici u 13.30 sati za kada je i zakazan sastanak gradonačelnika Fuada Kasumovića s ministrima, direktorima i premijerima koji mogu pomoći Željezari Zenica da prebrodi aktuelnu krizu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.