ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Grijanje zeničkih stanova moglo bi početi u noćnim satima

Fena

10.10.2017

Sezona daljinskog gradskog grijanja u Zenici mogla bi za korisnike početi tek večeras u noćnim satima zbog manjih kvarova u dijelu proizvodne zone kompanije "ArcelorMittal".

Najavljeni početak grijanja od ponedjeljka ili utorka sada je prolongiran 'za noćas', jer Javno preduzeće "Grijanje Zenica", koje vodi brigu i naplatu oko distribucije tople vode do stambenih i poslovnih prostora, još nije dobilo toplotu sa tehnoloških agregata kompanije "ArcelorMittal", koja je kupovinom metalurških postrojenja kupila i dva kotla za zagrijavanje tople vode.

Toplota iz "ArcelorMittalovih" kotlova mogla bi u mrežu daljnskog grijanja krenuti večeras, a u stanove Zeničana stići tokom noćnih sati. Iz ove kompanije ukazuju da je nakon završetka radova na remontu došlo do određenih problema zbog kojih se mora prolongirati početak grijanja u Zenici.

Početak grijne sezone, po dosadašnjoj praksi, u Zenici počinje od 15. oktobra i trajat će do 15. aprila. Također, grijanje može početi i ranije ili završiti kasnije ukoliko temperaturni uslovi to diktiraju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.