ZENICA Novi direktor JP Radio-televizija završio pregovore

Zeničane će u Novu godinu uvesti grupa „Miligram“

D. PAŠALIĆ
17.10.2017 15:30

Foto: Delegacija iz Zenice s Aleksandrom Milićem iz grupe „Miligram“

Javno preduzeće Radio-televizija Zenica (RTVZE) dobilo je novog direktora Nandina Škrbića, koji je, između ostalog, 15 godina izvršni direktor međunarodnog projekta „Izbor menadžera godine“ te posjeduje iskustvo na rukovodećim pozicijama u medijima. 

Brojne inovacije

Kako je kazao u prvom razgovoru za medije nakon imenovanja, u narednom periodu planirane su brojne inovacije kojima će kvalitet programa na radiju i televiziji te pratećeg portala biti u rangu s najgledanijim programima.

- U ovaj posao ušao sam veoma ambiciozno, s ciljem da zeničkoj i široj javnosti ponudimo kvalitetan program. Trenutno vršimo aktivnosti na prelasku emitiranja programa u HD rezoluciji, što planiramo realizirati od Nove godine - kaže na početku razgovora Škrbić.

Osim toga, novi direktor odlučio je kreirati potpuno novu programsku shemu, izvršiti sistematizaciju radnih mjesta te obogatiti redakcije novim kadrovima.

- Nastojat ćemo ponuditi i što više vlastite produkcije, novi i drugačiji jutarnji, dječiji te informativni program, emisiju bh. glumca Harisa Burine... To su samo neke od inovacija - najavljuje Škrbić.

  • Škrbić: Planira uvesti brojne inovacije i poboljšati kvalitet programa
    Škrbić: Planira uvesti brojne inovacije i poboljšati kvalitet programa

Doček na otvorenom

Najbolja uvertira za potpuno drugačiji TV i radio bit će novogodišnja noć, kada će upravo RTVZE, kao organizatori, svojim građanima prirediti nezaboravan provod na gradskom trgu.

- Pripala nam je čast da, u saradnji s Gradskom upravom i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, organiziramo doček Nove godine na otvorenom. Završili smo sve pregovore, tako da će građane, najvjerovatnije, u Novu godinu uvesti najpopularnija grupa u regionu „Miligram“ - ističe Škrbić i dodaje da će, osim njih, program upotpuniti i domaći izvođači.

Zapošljavanje djece šehida

Posebnu pažnju privuklo je i realiziranje programa „Sufinansiranje zapošljavanja po programu zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca“.

- U narednih desetak dana Radio-televizija Zenica zaposlit će četiri osobe, djecu šehida i poginulih boraca, što je zasigurno pokazatelj da ovo javno preduzeće ima sluha za sve kategorije društva i da su im naša vrata uvijek otvorena - kaže Škrbić.

Tužbe radnika

Novi direktor sve snage usmjerio je na obogaćenje i osnaživanje programa. Međutim, veliki problem predstavljaju tužbe radnika po osnovu kolektivnog ugovora.

- Ovom poslu pristupio sam s dosta optimizma i snage da građanima emitiramo program kakav zaslužuju. Ipak, veliki kamen spoticanja predstavljaju tužbe radnika, što smatram nevjerovatnim da neko reže granu na kojoj sjedi - ističe Škrbić.

Oglasi

NA VRH