U Tešnju održana 7. konferencija bibliotekara BiH

Prof. dr. Senada Dizdar dobitnica nagrade „Mustafa Ćeman“

F. S.
01.11.2017 17:40

U organizaciji JU Opća biblioteka Tešanj u tom gradu je održana 7. konferencija bibliotekara, kojoj su prisustvovala 74 učesnika s područja cijele BiH. Teme ovogodišnje konferencije bile su ”Biblioteke ukorak s vremenom” i ”Vodič kroz javne biblioteke”. 

Prema riječima mr. Almine Alagić, direktorice JU Opća biblioteka Tešanj, mjesto biblioteke u svakom savremenom društvu bi trebalo biti u centru zbivanja.

Na konferenciji su govorili dr. Slavica Gostimirović, prof. dr. Enes Kujundžić, prof. dr. Senada Dizdar, Nina Bunjevac-Salkić, Bedita Islamović, Midhat Kasap, mr. Enisa Žunić, Sabina Babajić...

Tokom konferencije promovirana je i knjiga "Mustafa Ćeman - Drugi o Ćemanu i razgovori s njime". O knjizi su govorili priređivač ovog djela Amir Brka i Enver Kazaz.

Na kraju konferencije prof. dr. Senadi Dizdar dodijeljena je nagrada ”Mustafa Ćeman”, koja se daje za izuzetan doprinos razvoju bibliotekarstva. I Društvo bibliotekara Tuzlanskog kantona uručilo je priznanja za višegodišnji rad u bibliotekarstvu mr. Enisi Žunić i Nizami Đug.

Alagić je priznanje za višegodišnji rad u bibliotekarstvu dodijelila Branislavu Jukiću.

NA VRH