ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Borci tijelima branili stan: Odložena deložacija RVI Nedžada Muharemovića iz Zenice, ogromna podrška sugrađana i saboraca

( D. Pašalić/Avaz.ba)

Piše: D. PAŠALIĆ

6.12.2017

Ne prestaje agonija u vezi sa slučajem Nedžada Muharemovića iz Zenice, ratnog vojnog invalida, kojem je danas, treći put, odložena deložacija iz stana kojeg je uredno kupio 2002. godine od Vahida Haseljića.

Muharemović za kupljeni stan ima uredne papire, kupoprodajni ugovor i zemljišno-knjižni izvadak, no, primoran je nakon 14 godina da ga napusti.

Podsjetimo, presudom Kantonalnog, a potom i Vrhovnog suda, stan je prošle godine vraćen Nerminu Prguda, tužiocu povrata, koji je u stanu boravio do 1997. godine.

Treća deložacija trebala je biti sprovedena danas u 10 sati, ali, baš kao što je to bio slučaj u maju, sabroci i brojni građani koji su došli podržati Muharemoviće spriječili su deložaciju.

Kako je poručio Alija Redžić, predsjednik udruženja "Zlatni ljiljani", nikada neće dozvoliti deložaciju dok se Muharemović ne rasknjiži kao vlasnik stana.

- Pogledajte šta država radi čovjeku koji se borio za nju i ostao invalid braneći je. Ovo je sramota! Nikada nećeno dozvoliti da ga deložiraju dok se ne rasknjiži stan sa njega, vrati na Općinski sud i pronađe ko je odgovoran za ovo. Dok sam ja živ, neće ga ovako deložirati - poručio je Redžić.

Vidno potreseni Nedžad, sa suzama u očima, također se obratio prisutnima, kazavši da je jutros imao sastanak kod gradonačelnika Kasumovića.

- Razgovarali smo, ali ništa nisno dogovorili. Omogućeno mi je 30.000 KM sredstava s lokalnog i kantonalnog nivoa, ali ja s tim sredstvima ne mogu ništa. Slijede ponovo besane noći i iščekivanja za mene i moju porodicu - kazao je Muharemović.

Još je preostalo da se pokušaju aplicirati sredstva s federalnog nivoa, koja pripadaju Muharemoviću kao borcu, a kojim bi se moglo riješiti pitanje krova nad glavom za porodicu Muharemović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.