ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Ukrašavanje zeničkih ulica pred novogodišnje praznike: 10.000 KM za postavljanje starih ukrasa

Grad će biti skromno okićen

Piše: D. Pa.

14.12.2017

Ulice Zenice ni ove godine, baš kao ni prethodnih 16, neće odavati pretjerani utisak da se bliže novogodišnji praznici. Nadležni u Gradskoj upravi će za ukrašavanje grada izdvojiti 10.000 maraka, dok novih elemenata neće biti.

Kako kaže Mirsad Heleg iz Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove grada, sredstva će biti iskorištena za sanaciju, montažu i demontažu postojećih ukrasa jer nove isporučioci opreme ne mogu dostaviti na vrijeme. U centru grada bit će postavljena velika jelka.



Heleg: Isporuka opreme

Jeftinim, dotrajalim i već viđenim ukrasima bit će ukrašene Londža, Trg Alije Izetbegovića, Titova ulica te prostor oko crkve Sv. Ilije, dok će ostali dijelovi grada ostati uskraćeni za novogodišnju čaroliju.

Tako će cjelokupan utisak nastojati popraviti ugostiteljski objekti, hoteli te Hrvatski dom “Kralj Tomislav”, koji svojim bogatim dekoracijama itekako unose novogodišnje boje u grad.

Jedina svijetla tačka je doček na otvorenome, gdje će građane zabavljati grupa „Miligram“. Cijeli doček bit će okončan spektakularnim vatrometom, koji bi mogao, makar na trenutke, kod građana stvoriti praznični utisak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.