ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Građani Zenice cvokoću pored radijatora

Stanovi Zeničana opet hladni

Piše: D. Pa.

17.1.2018

Građani Zenice i ove zime, kako je to postalo već tradicija, imaju problem s grijanjem. Stari i dotrajali kotlovi izdali su i ovog puta, a odmah nakon što su temperature pale ispod nule. 

Od petka prošle sedmice u Zenici je reducirano grijanje, a sve zbog kvara na kotlu dva u pogonu Energetika "ArcelorMittala", zbog čega su odlučili pokrenuti kotao jedan te pristupiti sanaciji kotla na kojem je uočen tehnički problem.

Reducirana isporuka grijanja nije potrajala, budući da je preksinoć došlo do poteškoća u radu kotla jedan, zbog čega su se građani smrzavali u stanovima s hladnim radijatorima. Timovi kompanije "ArcelorMittal" intenzivirano su radili na sanaciji kvarova da bi što prije osposobili kotlove za proizvodnju toplotne energije.

- Naši timovi uspjeli su pokrenuti rad kotla broj jedan te se otad vrši reducirana isporuka grijanja. Radovi na sanaciji kotla broj dva su u toku - kažu iz "ArcelorMittala".

Ipak, ogorčeni građani Zenice komentirali su, posebice na društvenim mrežama, kako je više sramotno da ostaju bez grijanja čim su temperature u minusu. Posebno strahuju za vikend, za kada su meteorolozi najavili snijeg i niske temperature, a radijatori su mlaki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.