ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Radnicima "Željezare" Zenica počele isplate dugovanja

Fena

24.1.2018

Grupa radnika zeničke "Željezare" i dalje ne odustaje od štrajka glađu do ispunjenja obećanja i zahtijevaju isplate zaostalih 13 plaća, uvezivanje radnog staža i otpremnine.

- Tražimo da nam se isplate dugovanja, jer mi nemamo sredstava za život i moramo reagovati ovako. Prvo što tražimo je da se ispune dugovanja prema radnicima, a ono što se namjerava pokrenuti neka se pokreće poslije, sa stečajnim upraviteljem, mi nismo protiv toga, ali dajte nam da živimo - kaže predsjednik Sindikata radnika "Željezare" Zenica Avdija Halilović.

Radnici očekuju da im se isplate sva dugovanja, s obzirom na to da imovina preduzeća značajno premašuje ukupna dugovanja, što potvrđuje i stečajni upravnik Mirza Jarić.

- Imamo otvoren jedan račun i omogućena je isplata polovine plate za decembar 2016. godine, a prema planu bi do kraja januara trebala da se isplati još jedna plata - kaže Jarić, koji najavljuje skoro formiranje nove firme za pružanje usluge ishrane zainteresovanim poslovnim subjektima.

Stečajni upravitelj će nakon završetka postupka prijavljivanja povjerilaca, koji imaju svoja potraživanja od firme, sagledati opravdanost prijava potraživanja sredstava i donijeti odluke nadoknadi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.