ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Vlada ZDK će podržati rad "Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka"

Fena

31.1.2018

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak organizirao je radni sastanak radi iznalaženja podrške za sufinansiranje rada "Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka i njihove porodice", kojem su prisustvovali i kantonalni ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović te direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka u Federaciji BiH“ Fikret Kubat. 

Ovo udruženje pruža usluge psiho-socijalne pomoći za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, a u okviru "Roditeljske kuće" borave roditelji i djeca iz cijele zemlje, koja imaju mogućnost besplatnog boravka u procesu liječenja i oporavka.

- Zeničko-dobojski kanton ima obavezu da barem malo ublaži teškoće i iskušenja kroz koja prolaze ove porodice. Nadam se da će sistemska podrška institucija kantona potaknuti i institucije na drugim nivoima da podrže ovakve humane, a prije svega plemenite projekte i inicijative - kazao je Duvnjak.

Godišnji troškovi projekta "Roditeljske kuće" u Sarajevu iznose oko 150.000 KM i Udruženje se trudi da osigura sredstva za plaćanje svih troškova u humanitarnoj kući.

Ministar Šahinović je, u ime Vlade ZDK, istakao da će Kantonalna vlada iz socijalnih transfera opredijeliti sredstva za ove plemenite namjere u iznosu 20.000 KM, kroz program utroška ovog ministarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.