ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Zenički ljekari se bore za život vozača “Pasata”, hitno potrebna krv!

D. Pa.

10.2.2018

Zenički ljekari još se bore za život 55-godišnjem M.M. iz Orahovice kod Žepče, koji je zadobio teške, životno ugrožavajuće, povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na putu M-17 u mjestu Gornja Golubinja kod Žepča. 

Podsjetimo, u teškoj nesreći učestvovala su dva kamiona i automobil “Pasat”, a povrijeđene su tri osobe. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, vozač “Pasata” zabio se u kamion.

Tri osobe odmah su prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica, a najkritičnije stanje je vozaču “Pasata”, za čiji se život, vanljudskim naporima, bore zenički ljekari.

Porodica stradalog moli sve sugrađane koji imaju A+ krvnu grupu da se jave na broj 032 880 223 i daruju krv, te tako pomognu teško stradalom 55-godišnjaku. Hitno je potrebno 10 doza krvi.

Osim M.M. iz Orahovice, koji je upravljao “Pasatom”, u nesreći je učestvovalo teretno vozilo “Schmidt” kojim je upravljao I.H. (22) iz mjesta Velika Brijesnica, općina Doboj Istok, i teretno vozilo “Mercedes”, kojim je upravljao R.B. (29) iz Tešnja.

Neutvrđen stepen povreda u nesreći zadobila je i I.M. (27) iz Žepča, saputnik u “Pasatu”, a uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji Policijske stanice Žepče uz upoznavanje tužioca.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.