Zenica

Članovi Udruženja osoba sa invaliditetom ZDK organizirali prodajnu izložbu svojih ručnih radova

E. D.
10.02.2018 14:34

Članovi Udruženja osoba sa invaliditetom ZDK danas su u Zenici organizirali prodajnu izložbu svojih ručnih radova. Na štandu u Tržnom centru „Džananović“ izložene su razne rukotvorine kao što su cekeri, bižuterija, nakit, korpice, umjetno cvijeće...

Kako nam je rekao Munir Isaković, predsjednik ovog udruženja, ovom prodajnom izložbom žele ponuditi građanima svoje radove koje su sami napravili.

- Želimo pokazati da se trudimo živjeti od sopstvenog rada, a ne biti samo udruženje koje nešto traži i koje je na teretu društvu i široj društvenoj zajednici. Sav novac bit će namijenjen za dalji rad i aktivnosti našeg udruženja – rekao je Isaković.

Cijene izloženih rukotvorina su simbolične i kreću se od jedne do šest KM. Članovi ovog udruženja ističu nadu da će dobiti priliku da i u budućnosti organiziraju slične izložbe.

Isaković ističe i da su u proceduri pokretanja firme u kojoj će njihovi članovi praviti cekere, stolnjake, dekorativne predmete za ugostiteljstvo, posteljine, korpe za hljeb, za nakit i druge ručne predmete.

- Ovim putem apeliramo na gradonačelnika i Gradsku upravu da nam pomognu i da nam pronađu prostor u kojem ćemo obavljati ovaj posao – rekao je Isaković.

Tagovi

Zenica
NA VRH