ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Proglašeni najbolji projekti u okviru ''Participativnog budžeta za Brezu''

Projekt omogućio Brezanima da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka u svojoj općini

Az. K.

13.2.2018

Zvanično proglašenje projekata, odabranih u okviru projekta ''Participativni budžet za Brezu'', održano je danas u prostorijama Općine Breza. 

Ovaj projekt omogućio je Brezanima da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka o razvoju svoje lokalne zajednice, a građani su putem glasanja odredili koja četiri će se realizirati na području ove općine.  

Najviše glasova dobili su projekti ''Pokretnom rampom do sigurnosti'', odnosno poboljšanje uvjeta kretanja učenika i propisnog parkiranja u dvorištu osnovne škole ''Enver Čolaković'', ''Dječije igralište za bolje sutra'' projekt koji podrazumijeva izgradnju igrališta u sklopu dječijeg vrtića ''Umihana Čuvidina'' te ''Happy Schoolchild'' postavljanje preklopnih klupa u dvorištima škola na području Breza i ''Izgradnja izletišta i poboljšanje turističke ponude na lokalitetu Vinca iznad sela Izbod''.

''Participativni budžet'' finansira Ministarstvo vanjskih poslova Češke i Općina Breza sa po 4.500 eura, a provodi ga Češka neprofitna organizacija AGORA Centralna Europa u saradnji sa Udruženjem izbornih zvaničnika u BiH. Osim u ovoj općini, projekat se istovremeno implementira i u Istočnoj Ilidži Kreševu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.