Proglašeni najbolji projekti u okviru ''Participativnog budžeta za Brezu''

Az. K.
13.02.2018 13:05

Foto: Projekt omogućio Brezanima da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka u svojoj općini

Zvanično proglašenje projekata, odabranih u okviru projekta ''Participativni budžet za Brezu'', održano je danas u prostorijama Općine Breza. 

Ovaj projekt omogućio je Brezanima da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka o razvoju svoje lokalne zajednice, a građani su putem glasanja odredili koja četiri će se realizirati na području ove općine.  

Najviše glasova dobili su projekti ''Pokretnom rampom do sigurnosti'', odnosno poboljšanje uvjeta kretanja učenika i propisnog parkiranja u dvorištu osnovne škole ''Enver Čolaković'', ''Dječije igralište za bolje sutra'' projekt koji podrazumijeva izgradnju igrališta u sklopu dječijeg vrtića ''Umihana Čuvidina'' te ''Happy Schoolchild'' postavljanje preklopnih klupa u dvorištima škola na području Breza i ''Izgradnja izletišta i poboljšanje turističke ponude na lokalitetu Vinca iznad sela Izbod''.

''Participativni budžet'' finansira Ministarstvo vanjskih poslova Češke i Općina Breza sa po 4.500 eura, a provodi ga Češka neprofitna organizacija AGORA Centralna Europa u saradnji sa Udruženjem izbornih zvaničnika u BiH. Osim u ovoj općini, projekat se istovremeno implementira i u Istočnoj Ilidži Kreševu.

Tagovi

Breza
NA VRH