ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Zenica: Prigodnim programom obilježen Dan nezavisnosti BiH

D. PAŠALIĆ

1.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Foto: D. Pašalić/Avaz.ba

U Zenici je danas prigodnim programom obilježen 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, na spomen-obilježjima Kameni spavač i Papirna položeno je cvijeće te odata počast svim stradalim borcima koji su se u proteklom ratu borili za domovinu BiH.

Centralna svečanost održana je na spomen-obilježju Kameni spavač, gdje su brojne delegacije položile cvijeće i odale počast.

Prisutnima se, između ostalih, obratio i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji je pozvao Vladu Federacije BiH da javno objavi Registar boraca.

- Javno ih pozivam da objave Registar! Ako nema prevare i laži, ne vidim razlog da ga ne objave - kazao je Kasumović.

Osim Kasumovića, prigodnim govorom obratio se Jasmin Duvnjak, predsjedavajući Skupštine ZDK, te Nazim Bečirović, u ime koordinacije boračkih udruženja.

- Onima koji manipuliraju našim borcima, plaćaju im da idu u druge gradove da se smrzavaju, to nećemo dozvoliti! Pozivam one koji izlaze za govornicu i govore da su za borce da to učine u općinskim i gradskim vijećima, kantonalnim odborima, a zatim preko Vlade Federacije BiH - kazao je Bečirović.

Zatim su brojne delegacije, udruženja i predstavnici političkih partija odali počast i položili cvijeće na spomen-obilježje.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.