AKCIJA Prijavilo se 105 punoljetnih osoba

Zenica: Učenici Tehničke škole dobrovoljno daju krv

Fena
14.03.2018 16:20

Foto: Fena

Crveni križ grada Zenica, u saradnji s humanitarcima Srednje tehničke škole u Zenici i Transfuzijskim centrom KB Zenica, u naredna dva dana, 15. i 16.marta, organiziraju veliku akciju dobrovoljnog darivanja krvi za urgentne potrebe Kantonalne bolnice Zenica.

- Akciju ćemo realizirati u našim prostorijama Tehničke škole na Bilimišću, a krv će darovati učenici i nastavno osoblje ove škole. Vrijedi istaknuti da se do sada prijavilo čak 105 punoljetnih osoba, među kojima su učenici, nastavno i stručno osoblje naše škole. Zbog toga će akcija trajati dva dana i sretni smo zbog jako velikog broja prijavljenih učenika, koji su odlučili da sudjeluju u ovoj društveno korisnoj akciji - kazala je za Fenu pedagoginja škole Mirsada Pelo.

Ovaj veoma lijep, human i društveno koristan gest učenika i radnika Tehničke škole Zenica jedna je od najmasovnijih akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj školi do sad.

Ovo je ujedno i prva u nizu akcija koju Crveni križ Zenice organizira za učenike završnih razreda srednjih škola i nastavno osoblje u Zenici ove godine.

Tagovi

Zenica
NA VRH