ZENICA

Vlada ZDK: Neshvatljivo da na svečanu sjednicu nije pozvan predstavnik ZDK

Fena

21.3.2018

Vlada Zeničko-dobojskog kantona uputila je otvoreno pismo predsjedavajućem Gradskog vijeća Grada Zenice Goranu Bulajiću u kojem izražava razočarenje što na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Zenice povodom Dana Grada nisu pozvani ministri u kantonalnoj vladi.

Iz Vlade u pismu podsjećaju da je Zenica glavni grad ZDK-a, "ona je administrativno sjedište Zeničko-dobojski kantona i u svom nazivu ima ime ovog grada".

- Vladu Zeničko-dobojskog kantona čine predstavnici više različitih političkih stranaka (SBB, HDZ, SDA) i ministri različitih nacionalnosti (Bošnjaci, Hrvati i Srbi) a koje su izabrali građani na posljednjim Općim izborima. I sami ste bili član Vlade ZDK-a pa je tim više neshvatljivo da niste pozvali nijednog predstavnika Zeničko-dobojskog kantona na svečanu sjednicu GV povodom Dana Zenice - navode iz Vlade ZDK-a.

Poručuju da će, bez obzira na to, Vlada i dalje voditi politike koje znače isti odnos prema svim građanima, bez obzira gdje žive, kojoj političkoj orijentaciji i opredjeljenju pripadaju.

- Pozivamo vas da svoje simpatije prema određenim politikama, ali i animozitete prema onima drugima i drukčijima, ostavite na stranu dok obavljate funkciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Zenice. Vlada Kantona, svi ministri i sve institucije Zeničko-dobojskog kantona vama lično, administraciji i Gradskom vijeću Zenice, kojim predsjedavate i dalje stoji na raspolaganju u punom kapacitetu, a sve s ciljem naše zajedničke obaveze da budemo servis građanima, zbog čega smo, i vi i mi, jedino i izabrani - saopćila je Vlada ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.