ODLUKE

Zatvoreni bazeni u Zenici ponovo u funkciji do ljeta

Za sada neće biti novih ulaganja u sam izgled bazena ni kvalitet usluge

Piše: D. Pašalić

4.4.2018

Zatvoreni bazeni u Zenici, nakon dvije godine propadanja, mogli bi do ljeta početi s radom, najavljeno je na sastanku predstavnika rukovodstva Sindikata "Željezare Zenica" i Grada Zenice.

Održan sastanak  

Sastanku su prisustvovali stečajni upravnik „Željezare“ Mirza Jarić i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. 

Kako je na sastanku poručio gradonačelnik Fuad Kasumović, Grad će finansijski podržati ponovno otvaranje Sportsko-rekreacionog centra "Željezara", a što podrazumijeva zapošljavanje sedam radnika i rad zatvorenog bazena.

- Odmah ćemo potpisati odluku o sufinansiranju rada bazena, što smo već jednom i učinili. Dobili smo uvjeravanja da se bazen vrlo brzo može staviti u funkciju i svakako da ćemo poduzeti sve sa svoje strane da Zenica dobije taj sadržaj - izjavio je Kasumović.

Kako saznajemo, svemu ovom prethodio je uvjet da upravljanje bazenom ne dobije raniji menadžment na čelu s Berzadom Berbićem. Nekadašnji menadžment napravio je ogromna dugovanja u vrijeme dok su bazeni radili.

Ovu informaciju potvrdio nam je Avdija Halilović, predsjednik Sindikata „Željezare“, kazavši da Grad, ali i Kanton, koji su spremni pomoći, smatraju da nije ispravno ostaviti ljude koji nisu dobro poslovali.

- Dogovoreno je da Grad mjesečno sufinansira rad bazena sa oko 5.000 maraka, a Kanton s nešto većim iznosom – kaže Halilović.

Bez ulaganja

Za sada neće biti novih ulaganja u sam izgled bazena ni kvalitet usluge. Planira se to, dodaje Halilović, kada bazeni počnu s radom i budu imali prihode od posjetilaca.

Medalje i dopisi urodili plodom

Borić: Veoma sretan

Mladi Amar Borić, vlasnik brojnih medalja s plivačkih takmičenja, ističe da je sretan što nakon 26 teških mjeseci čuje dobre vijesti da će zatvoreni bazen napokon funkcionirati.

- Svi naši dopisi i sve medalje koje su osvojene za ove dvije godine izgleda da su urodile plodom – kaže Borić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.