USPJESI

Zenica postaje prvi grad sa zvučnom mapom u BiH!

Za projekt „Western Balkan Fund“ izdvojio 230.000 eura

D. P. - E. D.

12.5.2018

Zahvaljujući projektu „If stories could walk, if cities could talk“ koji realizira Udruženje „Naša djeca“ Zenica u partnerstvu sa Tačkom komunikacije iz Beograda i SEGA organizacijom iz Prilepa, Zenica će postati prvi grad sa zvučnom mapom u BiH.

Svečana promocija

Rezultat je to svečane promocije projekata održane u Tirani, na kojoj je upravo projekt zeničkog udruženja izabran među svega 18 podržanih projekata za koje je „Western Balkan Fund“ ukupno izdvojio 230.000 eura.

Ovim projektom, po uzoru na Beograd, Zenica će dobiti interaktivnu zvučnu mapu o usmenom naslijeđu, a koja će služiti lokalnoj zajednici i svim potencijalnim turistima.

Prema riječima Aldina Vrškića, voditelja programa za mlade "Naša djeca", koji je prisustvovao svečanoj ceremoniji u Tirani, podržani projekt zvučne mape planiraju realizirati već u narednoj godini.

Vrškić ističe da će u projektu učestvovati 15 mladih ljudi iz Zenice koji će aktivno raditi na mapiranju, snimanju i uređivanju audiomape Zenice.

Niz aktivnosti

- Ovo je samo još jedan od projekata kojim želimo popraviti položaj mladih u Zenici, te u narednom periodu planiramo još niz različitih aktivnosti koje će biti usmjerene upravo prema mladima i jačanju njihovih kapaciteta – poručio je Vrškić.

Još je istakao da je ovaj projekt za Zenicu u formi pilot-projekta, a ukoliko oduševi čelne ljude koji ga finansiraju, onda slijedi njegova realizacija i u ostalim bh. gradovima.

Vrškić: Učestvovat će 15 mladih ljudi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.