INVESTICIJE

Zenica će dobiti objekt prepoznatljiv u regionu

Objekt Gradske kafane u centru Zenice: Vapi za obnovom

D. PAŠALIĆ

31.5.2018

eničani bi uskoro mogli dobiti reprezentativan objekt Gradske kafane nakon što bude obnovljen devastirani objekt u centru. Naime, ovih dana očekuje se potpisivanje ugovora za rekonstrukciju kafane, u što će biti uloženo skoro milion maraka.

Lična sredstva

Rezultat je to prijave pristigle na treći javni poziv, a kao jedina validna bila je ona Eldina Vrače, koji planira uložiti lična sredstva kako bi grad dobio objekt kakav uistinu zaslužuje.

Kako je izjavio za naš list, on je potpisao ugovor, sada se čeka njegova autorizacija i potpisivanje od Grada.

- U rekonstrukciju ćemo uložiti lična novčana sredstva u iznosu od 700.000 do milion maraka jer se radi o objektu koji je godinama napušten i demoliran. Potrudit ćemo se da to bude objekt na koji će se građani ponositi – ističe Vrače, dodajući da će objekt dobiti pod zakup na 15 godina.

Osim modernog objekta, na ovaj način otvorit će se nova radna mjesta, što investitor smatra itekako bitnim.

- Očekujemo da će se u novi objekt uposliti minimalno 20 ljudi, što će svakako biti od velikog značaja za grad. Njegova primarna namjena je ugostiteljstvo, međutim, planira se još nekoliko sadržaja, odnosno, franšiza – otkriva on.

Najviši standardi

Ističe da je idejni koncept kafane urađen prema najvišim svjetskim standardima, a da će cjelokupna priča Gradske kafane oduševiti ne samo građane nego i posjetioce.

- Zenica će dobiti objekt koji će biti prepoznatljiv u regionu – zaključio je on.

Trg s najmodernijim sadržajima

Osim uređenja objekta Gradske kafane, Vrače je dostavio idejno rješenje uređenja trga ispred kafane i Gradske uprave.

- Trg će biti uređen s najmodernijim sadržajima. Oživjet ćemo fontanu, postaviti interesantne sadržaje, a razmišljali smo i o najmlađim sugrađanima, za koje ćemo, također, postaviti atraktivne sadržaje za igru – otkriva Vrače.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.