ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Zmija duga metar izazvala paniku u Rosuljama

Buhić ubio “nepozvanog gosta”

N. Sm.

31.5.2018

Stanovnike visočkog naselja Rosulje, koje se nalazi u samom centru grada, uznemirio je “nepozvani gost” koji se pojavio u samom naselju, a riječ je o zmiji dugoj skoro metar. Zmija je uplašila djecu koja su se igrala u blizini, a mještanin ovog naselja Mustafa Buhić uspio ju je ubiti.

– Pojavila se nasred ceste i usred naselja, i to u blizini mjesta gdje se djeca igraju, tako da je uplašila djecu, ali i nama starijima nije bilo baš svejedno. Inače, ovo nije prvi put da se zmije pojavljuju u našem naselju, a uzroke zaista ne znamo. I ja se ne sjećam da ih je nekad bilo u ovom naselju, a zmija i njihove prisutnosti se ne sjećaju ni mnogo stariji stanovnici ovog naselja. I rijeka Bosna nije baš toliko blizu ovog naselja pa da bismo tu tražili odgovor na pitanje odakle ove zmije ovdje – ispričao nam je Mustafa.

Ono što smo mogli vidjeti na licu mjesta jeste da se ne radi o baš bezazlenom primjerku zmije, niti o vodenoj zmiji, a Mustafa će je odnijeti u Veterinarsku stanicu, gdje će potražiti odgovore o vrsti zmije.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.