PROJEKTI

Nakon što je Fahrudin Radončić donirao 20.000 maraka za izgradnju, Breza napokon dobiva dječiji park

U Brezi već godinama ne postoji adekvatan park za najmlađe stanovnike

A. KOVAČEVIĆ

9.6.2018

Breza je jedan od rijetkih gradova koji nema adekvatan park za najmlađe stanovnike, ali to će se uskoro promijeniti, i to zahvaljujući predsjedniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću.

Prva inicijativa

Lider SBB-a boravio je u martu u Brezi i, nakon što je u razgovorima s članovima Općinskog odbora ove stranke saznao da je nedostatak parka jedan od problema, odlučio je donirati 20.000 KM da se on uredi.



Zaimović: Četiri projekta

Na račun Općine novac je uplaćen već u aprilu, a realizacija projekta bi trebala početi za dvadesetak dana.

Načelnik općine Munib Zaimović naglašava da je ovo veliki gest, posebno prema najmlađoj populaciji.

- Nadam se da će potez gospodina Radončića podstaknuti i druge da doniraju određena sredstva. Mi ćemo za realizaciju izdvojiti i novac iz budžeta, a imamo četiri projekta za dječija igrališta, jer smo mi u planu za ovu godinu imali izgradnju i rekonstrukciju dječijeg igrališta – navodi Zaimović.


Beširević: Zahvalni lideru SBB-a

Općinska vijećnica Selma Beširević (SBB) kaže da je izgradnja dječijeg igrališta u Brezi bila jedna od njenih prvih inicijativa, ali da su se to zalagali i ostali vijećnici.

- Zaista je sramotna činjenica da u jednoj općini nema parka za djecu. Postoji mnogo problema u Brezi, ali ovo je jedan od prioritetnijih. Zahvaljujem gospodinu Radončiću na njegovom gestu i doprinosu našem gradu. Pohvalno bi bilo da i ostali političari počnu slijediti njegov primjer i da počnu ulagati u općine – kaže Beširević.

Mnogo obećanja

On navodi da su dobivali mnogo lijepih obećanja, a predsjednik SBB-a svoja obećanja ispunjava, jer je čovjek od djela, a ne od riječi.

 Rekonstrukcija igrališta

Brezanski mališani već godinama nemaju odgovarajući park gdje bi se igrali, a i onaj koji imaju je zapušten. Tako je predviđena i rekonstrukcija igrališta koje se nalazi prema izlazu iz grada, u ulici Ismeta Šarića, a novi park gradit će se u blizini brezanske biblioteke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.