PROJEKTI

Nakon što je Fahrudin Radončić donirao 20.000 maraka za izgradnju, Breza napokon dobiva dječiji park

A. KOVAČEVIĆ
09.06.2018 16:13

Foto: U Brezi već godinama ne postoji adekvatan park za najmlađe stanovnike

Breza je jedan od rijetkih gradova koji nema adekvatan park za najmlađe stanovnike, ali to će se uskoro promijeniti, i to zahvaljujući predsjedniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću.

Prva inicijativa

Lider SBB-a boravio je u martu u Brezi i, nakon što je u razgovorima s članovima Općinskog odbora ove stranke saznao da je nedostatak parka jedan od problema, odlučio je donirati 20.000 KM da se on uredi.

  • Foto: Zaimović: Četiri projekta

Na račun Općine novac je uplaćen već u aprilu, a realizacija projekta bi trebala početi za dvadesetak dana.

Načelnik općine Munib Zaimović naglašava da je ovo veliki gest, posebno prema najmlađoj populaciji.

- Nadam se da će potez gospodina Radončića podstaknuti i druge da doniraju određena sredstva. Mi ćemo za realizaciju izdvojiti i novac iz budžeta, a imamo četiri projekta za dječija igrališta, jer smo mi u planu za ovu godinu imali izgradnju i rekonstrukciju dječijeg igrališta – navodi Zaimović.

  • Foto: Beširević: Zahvalni lideru SBB-a

Općinska vijećnica Selma Beširević (SBB) kaže da je izgradnja dječijeg igrališta u Brezi bila jedna od njenih prvih inicijativa, ali da su se to zalagali i ostali vijećnici.

- Zaista je sramotna činjenica da u jednoj općini nema parka za djecu. Postoji mnogo problema u Brezi, ali ovo je jedan od prioritetnijih. Zahvaljujem gospodinu Radončiću na njegovom gestu i doprinosu našem gradu. Pohvalno bi bilo da i ostali političari počnu slijediti njegov primjer i da počnu ulagati u općine – kaže Beširević.

Mnogo obećanja

On navodi da su dobivali mnogo lijepih obećanja, a predsjednik SBB-a svoja obećanja ispunjava, jer je čovjek od djela, a ne od riječi.

 Rekonstrukcija igrališta

Brezanski mališani već godinama nemaju odgovarajući park gdje bi se igrali, a i onaj koji imaju je zapušten. Tako je predviđena i rekonstrukcija igrališta koje se nalazi prema izlazu iz grada, u ulici Ismeta Šarića, a novi park gradit će se u blizini brezanske biblioteke.

NA VRH