OBRAZOVANJE

Univerzitet u Zenici objavio konkurs za upis studenata

E. D.
11.06.2018 11:09

Univerzitet u Zenici objavio je danas konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2018./2019. godini.

Konkurs će biti otvoren do 22. juna, a rangiranje kandidata i prijemni ispiti na fakultetima obavit će se od 25. juna do 2. jula.

- Fakulteti Univerziteta u Zenici će na svojim oglasnim pločama internet-stranici fakulteta dati potpune informacije o mjestu i vremenu predaje dokumenata, kao i polaganju prijemnih ispita na studijskim programima fakulteta gdje su predviđeni prijemni ispiti. Upis primljenih studenata na fakultete obavit će se od 9. do 13. jula u skladu s Planom upisa studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija – navodi se u objavljenom konkursu.

Podsjetimo, planom upisa na prvi ciklus na svih osam zeničkih fakulteta planiran je upis 1.485 studenata. Najviše brucoša planirano je na Pravnom fakultetu - 240. Filozofski i Islamski pedagoški fakultet upisat će po 220, Ekonomski 200, Mašinski fakultet 190, Politehnički 160, Metalurško-tehnološki 135 i Medicinski fakultet 120.

Univerzitet u Zenici ove godine prvi put upisat će studente na studijski program Softversko inženjerstvo na koji je planiran prijem 80 studenata.

Za sve fakultete koji ne prime planirani broj kandidata u ovom upisnom roku bit će objavljen i drugi upisni rok 27. avgusta, a prijem dokumenata vršit će se do 7. septembra.

NA VRH