RAMAZANSKI BAJRAM Dva dana nakon objave izleta sav kapacitet popunjen

Nakon jedinstvenih događaja tokom ramazana, Zeničanin organizira bajramsku šetnju na Lukomir

D. PAŠALIĆ

Foto: Kapaciteti popunjeni, zbog čega će biti napravljena i repriza šetnje


Zeničanin Afan Abazović i ove godine organizirao je tokom ramazana jedinstven događaj - "Šetnja do iftara", koji je privukao ogromnu pažnju kako njegovih sugrađana tako i postača iz okolnih gradova. 

Ogromno interesiranje

Budući da su šetnje, koje je organizirao svake nedjelje tokom ramazana, naišle na ogromno interesiranje, Abazović je odlučio da kruna ramazanskih šetnji bude lagana bajramska šetnja na Lukomir, duga 8,5 kilometara.

- Htio sam napraviti neki šlag na tortu. Lukomir je uvijek atraktivna destinacija, kao posljednje autohtono bosansko selo smješteno na planini Bjelašnici – kaže on.

Ističe da je tura spoj mnogo elemenata, počevši od sela Umoljani, preko Studenog potoka, kroz kanjon Rakitnice do samog Lukomira, uz nevjerovatne prizore i mnoštvo zanimljivih detalja.

- Posebno bih izdvojio ručak u Lukomiru, i to kod porodice Masleša, autohtone porodice iz sela, gdje će učesnici okusiti domaće specijalitete – dodaje Abazović.

  • Afan Abazović, organizator pohoda

    Afan Abazović, organizator pohoda


Repriza ture

Kako je ovaj projekt naišao na ogromnu podršku, govori podatak da su kapaciteti popunjeni, zbog čega će biti napravljena i repriza šetnje.

- Odziv je bio takav da je za dva dana nakon objave izleta sav kapacitet popunjen, pa će se raditi i repriza ture za sve one koji nisu bili u mogućnosti ugrabiti mjesto. Na ovu prvu, bajramsku šetnju odazvali su se mještani gradova oko Zenice, najviše Kaknja – kaže Abazović, dodajući da mu je veliko zadovoljstvo što je i ovaj projekt na samom početku uspio.

NA VRH

Podijeli članak na