MANIFESTACIJE Predstavljen program od 4. jula do 3. avgusta

„Zenica Summer Fest“ otvorit će Frenkie, a zatvoriti „Dubioza kolektiv“

E. DRAGUNIĆ
28.06.2018 16:26

Foto: „Dubioza kolektiv“ nastupit će 3. avgusta na Kamberovića polju

U Zenici će ove godine prvi put biti održana Međunarodna kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom „Zenica Summer Fest“, koja će trajati od 14. jula do 3. avgusta. Na jučerašnjoj pres-konferenciji u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica najavljeni su sadržaji ove manifestacije koju organizira RTV Zenica uz pokroviteljstvo Gradske uprave. 

 Popularni reper

 Kako su kazali, cilj je tokom ljeta privući što više posjetilaca u Zenicu i da dožive ovaj grad u najljepšem svjetlu.

- Program obuhvata brojne sadržaje, od pozorišnih, koncertnih do mnogih drugih kulturnih događaja. Cilj nam je da ova manifestacija postane tradicionalna – kazala je Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika Zenice za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

- „Zenica Summer Fest“ će 14. jula koncertom na stadionu Papirna otvoriti popularni bh. reper Frenkie, koji je na jučerašnjoj pres-konferenciji rekao da ga za Zenicu vežu lijepa sjećanja i da uvijek rado dolazi u ovaj grad.

Noć sevdaha

Većina događaja „Zenica Summer Festa“ bit će održana na Trgu Alije Izetbegovića. Ljubitelji rokenrola uživat će na tvrđavi Vranduk, dok će u gradskom parku biti održan koncert klasične muzike. Organizatori su najavili još nastupe tamburaša, noć sevdaha, kao i smotru kulturno-umjetničkih društava. Festival će 3. avgusta na Kamberovića polju biti zatvoren koncertom popularnog benda „Dubioza kolektiv“.

 Na Škaljinom koncertu gosti Bebek i Al'Dino 

 Na prvom „Zenica Summer Festu“ nastupit će i popularni bh. pjevač, rođeni Zeničanin Adis Škaljo, koji će 26. jula na Trgu Alije Izetbegovića održati svoj prvi solistički koncert na kojem će kao gosti nastupiti Željko Bebek i Al'Dino. Svi sadržaji ove manifestacije, uključujući i koncerte, potpuno su besplatni za sve posjetioce.

NA VRH