MANIFESTACIJE

Na „Visočkom ljetu“ koncerti, nastupi KUD-ova i vašar

N. SMAJOVIĆ

12.7.2018

Tradicionalna manifestacija „Dani kulture, trgovine i sporta - Visočko ljeto 2018“ ove godine počinje 21. jula.

Brojni sadržaji

 Po običaju, prvi dio manifestacije rezerviran je za muzičke, kulturne i sportske sadržaje, dok onaj drugi dio poznat kao Dani trgovine ili visočki vašar počinje 27. jula i trajat će sve do 2. avgusta.

– Program za Dane kulture i sporta već je poznat, pa će tako manifestaciju otvoriti grupa „Akademik 6“ u subotu, 21. jula. Osim ovog dijela programa, planirani su i brojni sportski turniri i sadržaji – kazali su iz Općine Visoko, koja je organizator manifestacije.  

Zatvorene ulice

Od 27. jula u Visokom počinje i tradicionalni vašar, godišnji događaj koji u Visoko dovede desetine hiljada posjetilaca iz cijele BiH, a i ove, kao i svih prethodnih godina, Čaršijska i ulica Alije Izetbegovića bit će zatvorene za saobraćaj i pretvorene u trgovačko mjesto sa štandovima i raznolikom ponudom proizvoda.

Vrhunac manifestacije je 2. avgusta, kada s Aliđunom završava čuveni visočki vašar.

Bubi, Gile, Koke...

Tokom trajanja manifestacije svaku večer na ljetnoj pozornici ispred Kulturnog centra „Altindag“ bit će održavani koncerti. Prvo 22. jula nastupaju kulturno-umjetnička društava iz Indonezije, Grčke, Bugarske, Latvije i BiH. Večer nakon toga nastupaju Burhan Šaban i Hor „Rejjan“, a nakon toga slijede i koncerti Ermina Redžića Bubija, Amara Jašarspahića Gileta i na kraju Semira Cerića Koketa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.