BIH

Novo rukovodstvo Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona

Ar.M

Ar. M

17.7.2018

Nakon posljednjih promjena u rukovodstvu Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona, gdje je na mjesto predsjednika došao Elvir Starčević iz Zavidovića, za kratko vijeme pokrenuto je niz aktivnosti, jer je cilj novog rukovodstva, kako kažu, vratiti poljuljani dignitet ovoj krovnoj sportskoj organizaciji u Kantonu.

Već su obavljeni razgovori sa resornim ministrom, kao i sa predsjedavajućim Kantonalne skupštine, kako bi se ovaj cilj što prije ispunio.

- Na ovim sastancima smo prvenstveno razgovarali o budžetu. Predstavnici Saveza pokušali su izdejstvovati tačan budžet za sport, jer je do sada bilo izdvajanje do jedan posto što znači da se moglo desiti da sredstava za sport uopće ne bude. Od nula do jedan posto je definitivno neprihvatljivo i pokušat ćemo definirati tačan procenat, kako bismo znali sa čim raspolažemo - kaže Elvir Starčević, predsjednik Sportskog saveza ZE-DO kantona.

Starčević je istakao inicijativu da Sportski savez obilježi 29. avgust, dan Kantona, nizom sportskih aktivnosti, a jedna od njih bi bila biciklijada do Dubrovnika, kako bi posjetili Povelju Kulina bana.

- Strategija razvoja sporta na području Kantona je nešto na čemu će Savez raditi na realnim osnovama, koju će biti moguće provesti na terenu, a ne samo da ona ostane mrtvo slovo na papiru - dodaje Starčević.

U toku je  izrada i internet-portala koji će biti baza svih sportskih klubova sa nivoa kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.