Nakon što je zelena površina pretvorena u parking

Nakon svake jače kiše zeničko naselje Radakovo bude pod vodom

Piše: D. PAŠALIĆ

Foto: Nakon kišnog vikenda, naselje Radakovo bilo je poplavljeno


Zeničko naselje Radakova nakon svake jače kiše bude pod vodom!

Totalni haos

Za sve to kriva je Gradska uprava, tvrdi Ćazim Bambur, predsjednik Kućnog savjeta zgrade ispred koje je u petak vladao haos. Naime, usljed kiše koja je padala proteklog vikenda, ovo naselje bilo je u potpunosti poplavljeno.

- Ovdje je tekla rijeka! Ispred zgrade se nije moglo izaći od vode, a poplavljena je bila i bašta ugostiteljskog objekta u sklopu zgrade. Užas! - govori Bambur.

  • Bambur: Rade šta hoće

    Bambur: Rade šta hoće


Ističe da nikad ranije nisu imali problem sa plavljenjem te da je sve počelo otkako su nadležne gradske službe zelenu površinu ispred zgrade pretvorile u parking za obližnju zgradu.

- Na parkingu je napravljen svega jedan šaht i voda nema gdje oticati. Sve se slijevalo prema zgradi. Poplavljeni su nam bili i podrumi. Voda je bila do koljena, totalni haos – kaže on.

 Nemaju sluha

Ističe da su se ranije obraćali nadležnim službama kako bi spasili zelenu površinu i prostor za mališane, ali oni nisu imali sluha za njihove dopise.

- Pravdali su se da imaju sredstva na računu i da ih moraju utrošiti na parking. Posebno je ironično što mi ovdje nemamo problema sa parkiranjem niti nam je parking trebao. Ali, rade šta hoće – poručuje Bambur, izražavajući nadu da će nadležni, nakon haosa koji je vladao, učiniti nešto po ovom pitanju.

Oštećeni automobili

Kiša praćena vjetrom izazvala je štetu na nekoliko parkiranih automobila na susjednom parking.

- Prostor novog parkinga bio je ograđen limenom ogradom. Jak vjetar iščupao je limene plohe, koje su pale na automobile. Tom prilikom je stradalo minimalno pet automobila, na kojima je pričinjena materijalna šteta – kaže Bambur.

NA VRH