OSTAVKA

Midhat Delić istupio iz Demokratske fronte

Midhat Delić

Az.S.

24.7.2018

Zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Midhat Delić do kraja mandata djelovat će kao samostalni zastupnik, pošto je podnio ostavku na sve funkcije koje je obnašao u Demokratskoj fronti.

- Ja sam, ustvari, istupio iz DF-a i time je Klub ove stranke prestao postojati, jer su prije mene iz DF-a istupili Faruk Hodžić, Draženka Subašić, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine i prof. dr Samir Lemeš. U DF-u je tako ostao samo jedan zastupnik, ali za postojanje Kluba potrebna su najmanje dva. Do kraja mandata nastupat ću kao samostalni zastupnik u Skupštini ZDK - kaže Delić.

O razlozima istupanja iz DF-a, profesor Delić je izdao saopćenje za javnost, u kojem, između ostalog, kaže i da povlači kandidaturu sa kandidatske liste DF-a za Skupštinu Kantona na predstojećim izborima kao i istupanje iz članstva DF-a:
  
- Brojni su razlozi za ovakvu odluku i oni su prisutni duže vrijeme.

Kap koja je „prelila čašu“ je potez predsjednice KO DF-a ZDK, da za nosioca izborne liste DF-a za Skupštinu ZDK postavi osobu kojoj je suđeno za privredni kriminal u Mesnoj industriji "Zmajevac-Zenica". Iako su mnogi članovi DF-a ukazivali na pogubnost i besmislenost ovakvog poteza od predsjednice KO, ona nije reagirala na upozorenja i ostala je uporna pri svom stavu iz samo njoj znanih razloga.

Rukovodstvo stranke se, prema mom saznanju, također oglušilo na brojna upozorenja pristigla od članova stranke i podržalo taj potez. Kao građanin, zastupnik i profesor koji punih 28 godina odgaja i obrazuje mlade ljude u srednjoj školi, i uči ih da su znanje, poštenje i ljudskost tri najvažnije stvari koje trebaju ponijeti sa sobom iz srednje škole, nisam mogao prihvatiti činjenicu da moje ime bude na tako kreiranoj izbornoj listi. Zbog toga sam odlučio povući kandidaturu - ističe Delić.

Delić će do kraja mandata biti samostalni zastupnik u Skupštini ZDK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.