ZENICA

Direktorsko mjesto obećano Nedimu Taliću?

Piše: D.PAŠALIĆ

24.7.2018

Za funkciju direktora Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, pod čijim okriljem djeluju Gradska arena Zenica, gradski bazeni, sportsko-rekreativni kompleks na Kamberovića polju i drugi objekti, zainteresirano je osam kandidata.

Novi mandat

Na konkurs su se prijavili Adis Baručija, Harun Čolić, Nedim Talić, Alem Hadžibegović, Mugdim Elezović, Nusret Baručija, Darmin Terzić i Feđa Jovanović, aktuelni direktor, kojem mandat istječe 11. avgusta. S kandidatima su već obavljeni intervjui, a glavni uvjet je da imaju višu stručnu spremu i tri godine iskustva u struci.




Kako saznajemo od izvora bliskih Nadzornom odboru preduzeća, mjesto direktora najvjerovatnije će pripasti Nedimu Taliću, nekadašnjem kadru i pulenu SDA, a koji se upravo za ovo mjesto “prodao” i prešao u Nezavisni blok.

Budući da je Fuad Kasumović, jedan od osnivača Nezavisnog bloka i gradonačelnik Zenice, u Nadzorni odbor ovog preduzeća postavio svoje ljude, nagrada Taliću neće biti problem.

 Profesor muzike

Talić inače nikad nije vodio firmu ili preduzeće, a po zanimanju je profesor muzike te se bavio komponiranjem ne baš uspješno.

Smijenjen otac

Koliko je Taliću stalo do direktorske pozicije govori i podatak da je upravo dolaskom Kasumovića na čelo grada njegov otac Enver Talić smijenjen s pozicije direktora JP “Parking servis”. No Taliću mlađem to nije predstavljalo problem da se nedugo zatim, zarad lične koristi, učlani u stranku koja mu je smijenila oca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.