ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Otvoren tradicionalni turnir posvećen šehidima i poginulim sportistima u MZ Župča

Turnir posvećen šehidima i poginulim sportistima održan u MZ Župča

Z.K.

28.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Tradicionalni turnir posvećen šehidima i poginulim borcima održan je u Mjesnoj zajednici Župča, a učesnici su FK Mladost Župča, FK Rudar Kakanj, FK Ilijaš i FK Velež.

Turniru su prisustvovali mnogi gosti, politički predstavnici i nevladine organizacije. Gostima su se obratili, predsjednik Upravnog odbora FK Mladost Župča, Damir Dinar, pomoćnica načelnika Meliha Beširević i direktor RMU Breza Ćamil Zaimović koji je i otvorio turnir.

- Prije nego što otvorim ovaj turnir želim da se zahvalim svim ljudima koji su pomogli da se i ove godine organizira, posebno predsjednicima MZ Župča što su 23 godine očuvali tradiciju, ne samo svojim šehidima, fudbalerima, nego i šire. Svi smo mi okusili gorčinu agresije koja se dešavala na ovim prostorima. Moje poštovanje i svih radnika Rudnika Breza dugujemo fudbalerima Veleža koji je tu godinama s nama, ali i svim drugim klubovima koji se odazivaju kao prijatelji i osjećaju i cijene važnost samog turnira. Nadam se da je ovo jedan neizbrisiv turnir koji ćemo sve godine učiniti još boljim - kazao je Zaimović, SBB zastupnik u Skupštini ZDK.

Namik Muratović, jedan od organizatora turnira, kazao je da se turnir posvećen šehidima i poginulim sportistima Armije RBiH organizira sa ciljem očuvanja sjećanja na ljude koji su dali svoje živote kako bi svi danas uživali prije svega u slobodi pa i u svemu ostalom.

 -Turnir je nažalost bio pred samim gašenjem, ali s dolaskom novog Upravnog odbora na čelu s Damirom Dinarom, situacija se znatno popravila. Ovaj turnir zaslužuje da bude pod ingerencijom najviše institucije u državi jer su to naši šehidi zaslužili – naveo je Muratovic.     

Igrane su dvije utakmice. U finalu su FK Velež i FK Kakanj. Finale će se odigrati sutra u 18 sati na stadionu FK Mladost u Župči. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.