SRAMOTNO

Fuad Kasumović nastavlja vrijeđati građane i vijećnike: Zeničani su birali čobane

Fuad Kasumović

D. PAŠALIĆ

4.8.2018

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i jedan od osnivača Nezavisnog bloka, ne prestaje da ponižava građane koji su mu omogućili da dođe na čelo grada. 

Posebno ogorčenje

Osim građana, Kasumović ne prestaje s vrijeđanjem vijećnika, posebno onih koji ne podržavaju tačke dnevnog reda koje on predloži.  

Podsjetimo, posebno ogorčenje izazvao je kod Zeničana kada je u maju ukinuo parking na Uglovnici, kazavši tada kako građani voze otpad starih automobila.

Tada su mu brojni Zeničani zamjerili što je njihove automobile, koje su parkirali na Uglovnici, nazvao otpadom, te poručili da nisu svi na jaslama države pa da mogu vozati skupocjene automobile kao on. Slučajno ili ne, upravo je na Uglovnici, nedugo nakon ukidanja parkinga, otvoreno sjedište NB-a.

Međutim, najnovije vrijeđanje građana, ali i kolega u Gradskom vijeću, zabilježeno je na skupu Nezavisnog bloka održanom u Zenici. Naime, Kasumović je za govornicom izjavio da su građani u Vijeće izabrali, između ostalog, čobane.

- Mene je kao građanina Zenice stid ko tamo predstavlja građane. Krenut ću redom, imate čovjeka koji popisuje brojila, zovu ga dvotarifno brojilo, imate mujezina, hafiza, čobane. E, to su građani Zenice izabrali da vode četvrti grad u ovoj državi - rekao je, između ostalog, Kasumović, dok su pristalice NB-a njegov govor ispratile smijući se grohotom. 


Sa skupa Nezavisnog bloka

Oštre kritike

Ovakvo obraćanje čovjeka koji predstavlja sve građane naišlo je na oštre kritike Zeničana, koji su ponašanje Kasumovića osudili na društvenim mrežama.

- Najžalosnije je što je jedini čoban i primitivac upravo on. Malo se čovjek igra zamjenom teza. Koji je ovo papak, kakva Evropa, Fuade, za tebe je i korida u Čevljanovićima kulturna manifestacija. Koji je ovo debil i primitivac, pa ja tebi ne bi povjerio da vodiš mjesnu zajednicu, a kamoli grad - samo su neki od komentara na društvenoj mreži Facebook.

Građani ga osuđuju i što se izjašnjava kao građanin Zenice, iako je rođen u Gornjem Vakufu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.