ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Srednjoškolci razgovarali o budućim planovima i idejama

Načelnik općine Breza Munib Zaimović dao podršku

Z.K.

13.8.2018

Lokalni tim mladih Breza članovi „Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini“, a povodom Međunarodnog dana mladih, sastao se u Općoj biblioteci „Muhamed Kantardžić“. Uz druženje i mnoge sportske igre, okupljeni su razgovarali i o budućim planovima i idejama.

- Posebno smo oduševljeni podrškom načelnika Breze. Dobili smo dosta savjeta kako poboljšati rad tima i realizirati projekte. Također smo imali posjetu od zamjenice koordinatora lokalnog tima Visoko i mnogo toga smo naučili jedni od drugih – rekla je članica ovog Udruženja Nedžma Herco.

Načelnik općine Breza Munib Zaimović mladima je poručio da ovo što oni rade daje lijep primjer i starijima.

- Podržavam vaš rad i programske ciljeve i sve što ja, kao načelnik, mogu pomoći, tu sam za vas. Drago mi je vidjeti sve vas, mlade ljude, kako se trudite da ostvarite svoje ciljeve – kazao je načelnik.

Mladima iz Breze podršku su dali i lokalni umjetnici.

- Uloga umjetnika je da predstavi stvari na unikatan način, da svoje osjećaje prenesu na nas bilo to kroz crtanje, pisanje, sviranje i slično. Još jedna od uloga umjetnika je da i nas motivira da budemo kreativniji i da razmišljamo van okvira te da se pokušamo izraziti na poseban način kojim ćemo dotaći ljude oko nas – istakla je Herco.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.