KANTONI

Zenica: Fuad Čibukčić boravio u službenoj posjeti kod ministra Brkića

Fond za zaštitu okoliša do sada realizirao 45 okolišnih projekata u Zenici

B. Mahmić

D. PAŠALIĆ

24.8.2018

Fuad Čibukčić, direktor Fonda za zaštitu okoliša, boravio je danas u službenoj posjeti Fahrudinu Brkiću (SBB), ministru za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), s kojim je razgovarao o brojnim do sada realiziranim, ali i budućim projektima iz okoliša na području Kantona i Zenice.

Više ulaganja 

Prema riječima Čibukčića, kada se radi o Zenici, do sada imaju 45 okolišnih projekata koje je realizirao Fond za zaštitu okoliša.  

- Pred nama je još mnoštvo projekata važnih za Zenicu, o čijoj skoroj realizaciji smo upravo danas i razgovarali. Također, moram istaći kako je neophodno dosta više ulaganja u okolišnu politiku, što vjerujem da će se konačno dogoditi - poručio je Čibukčić.   

Ministar Brkić poslije sastanka poručio je da zahvaljuje direktoru Čibukčiću što skoro svaki mjesec dođe u radnu posjetu ZDK i Zenici.

- U proteklom periodu Fond je zaista opredijelio značajna sredstva za zaštitu okoliša u našem kantonu. Nadamo se da će se takav trend i nastaviti. Zahvaljujući tim sredstvima, mi ćemo u značajnoj mjeri unaprijediti zbrinjavanje komunalnog i infektivnog otpada, a veoma važne pomake ćemo napraviti i kada se radi o monitoringu kvaliteta zraka na području Zenice, ali i čitavog Kantona. Pokrećemo i Centar za monitoring okoliša na Institutu ''Kemal Kapetanović'' - kazao je Brkić.  

Obišao sportske objekte 

Osim Čibukčića, u Zenici je danas boravio i Mirvad Kurić (SBB), ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo. On se, također, sastao s brojnim simpatizerima SBB-a BiH Zenica i građanima te obišao sportske objekte u gradu. 

Tom prilikom razgovarali su o trenutnoj političkoj situaciji u državi i rješavanju svih pitanja sporta u državi, ali i Zenici, koja je oduvijek važila za grad sporta.

Ogromna podrška Zeničana 

Nakon iscrpnog sastanka, Čibukčić i Brkić uputili su se u šetnju Zenicom, gdje su ih prepoznali brojni građani i simpatizeri SBB-a BiH, koji su im prišli, srdačno ih pozdravili, a zatim su im se pridružili u neformalnom razgovoru i druženju u starom dijelu grada.

Ugodnom druženju, nakon obilaska sportskih objekata, pridružio se i ministar Kurić.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.