PROJEKTI

Mladi u Varešu odlučili da budu promjena

Predstavljanje održano u hotelu "Hills"

Projekt bio uspješan

Z.K.

29.8.2018

Udruženje mladih INICIJATIVA Vareš, koje je osnovalo 2017. godine šestero mladih ljudi, odlučili su da budu promjena u svom gradu, ali i šire. Oni su, naime, počeli uređivati svoj grad, a prvi projekt „Ulicama našeg grada“, koji su uspješno proveli, je postavljanje 17 tabli na kojima se nalaze imena ulica, kao i kratki opisi kako su ulice dobile imena na osnovu pisanih i usmenih predaja te prema legendama vareškog kraja. Realizacija projekta je trajala do kraja juna te je ocijenjena kao uspješna.

- Tokom realizacije projekta susretali smo se sa raznim izazovima i problemima. Kada radite na projektu, očekujete da će sve biti uredu. Vi ste ushićeni, jer radite nešto za svoj grad, ali se dogodi da je cijena jedne table veća od planiranog. Dogodi se da se nekome ne dopada opis na tabli, da nemate prostora da je postavite u određenu ulicu, ili to da vam u posljednji čas preduzeće koje je trebalo vršiti betoniranje otkaže. Dogode se stvari na koje ne možete da djelujete, ali se i dalje trudite i radite kako bi se sve okončalo uspješno. Rješenja problema počinjete da smišljate u hodu – rekla je za „Dnevni avaz“ sekretarica UM INICIJATIVA Vareš Lejla Ivazović.

Predsjednik INICIJATIVE i koordinator projekta Nurdin Begović kazao je kako su uspješno realizirali projekt i da su postavili 17 tabli.

- Zahvalni smo Kultu, našoj Općini, Sakibu Mliviću i njegovoj firmi „Werbelicht“ kao i svima drugima koji su učestvovali. Bio je to naš prvi projekt i ponosni smo na svoj rad. Mnoge pohvale su stigle na našu adresu. Položili smo prvi ispit i sada idemo dalje. Želimo da mladima u Varešu ponudimo kvalitetniji život i bolje prilike. Iako smo nedavno osnovani, pokazali smo ljudima u našoj sredini da možemo i da hoćemo da uradimo nešto pozitivno - istakao je Begović.

Projekti mladih UM INICIJATIVA podržani su i od strane KULT-a.

Priča se nastavlja

Završno predstavljanje projekta „Ulicama našeg grada“ održano je u hotelu "Hills". O samom projektu i polaznoj ideji je govorio Nurdin Begović, a historijski dio o Varešu i samim ulicama je predstavio član INICIJATIVE, historičar Almin Ibrišimović. Završnim predstavljanjem obilježen je početak jedne lijepe priče o mladima u Varešu, ali se sama priča nastavlja dalje.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.