share whatsapp twitter facebook
×

ODMUT Na licu mjesta nalazila se ekipa Hitne pomoći i vatrogasci

Zenica: Policija se povukla, Aleksa Bošnakovski nije deložiran iz stana Kompletan prostor bio ograđen trakom

16:05 Završena je drama u zeničkom naselju Odmut, gdje je Aleksa Bošnakovski prijetio da će baciti bombu ako ga deložiraju iz stana.

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, policijske patrole se povlače i nije poznato kakav su dogovor postigli s Bošnakovskim, koji na kraju nije deložiran iz stana.

Prava drama odvija se u zeničkom naselju Odmut, gdje Zeničanin Aleksa Bošnakovski odbija izaći iz stana iz kojeg je deložiran.

Zbog ovog nesvakidašnjeg incidenta na licu mjesta nalaze se ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasci, a kompletan prostor ograđen je trakom.

Prema zvaničnim informacijama iz zeničke policije, zbog napada na službenu osobu i nepostupanja prema nalogu službene osobe, uhapšena je osoba inicijala J. M.

Podsjećamo, 2011. godine Bošnakovski je stan kupio od Nadžije Bošnjak, po cijeni od 35.500 maraka, međutim, nikada nije platio cijeli porez na stan. U Poreznoj upravi rekli su mu da može plaćati parcijalno uz neku kamatu i da neće biti problem. 

Ipak, početkom ove godine na njegovu adresu stigao je zaključak s Općinskog suda u Zenici da je stan prodat Lejli Kadić, a da ga on mora napustiti.