OBRAZOVANJE

Znanje stječu i đaci iz drugih općina

Učenicima se nude atraktivna zanimanja

U SMŠ ukupno upisano 1.330 učenika

Piše: R. Ag.

6.9.2018

Za razliku od ranijih godina, posebno onih prijeratnih, kada su svršeni osnovci iz Žepča zvanja nakon srednjoškolskog obrazovanja stjecali u susjednim općinama, situacija je danas sasvim drugačija i obrnuta.

Tako je interesiranje na početku upisa za pojedina pogotovo atraktivna zanimanja i zvanja iskazao veliki broj svršenih osnovaca iz susjednih općina Zavidovića i Maglaja. Na kraju drugog upisnog roka u žepačkoj Srednjoj mješovitoj školi (SMŠ) ukupno je upisano 1.330 učenika, što je za 124 više nego prošle godine.

Prema riječima pomoćnika načelnika Službe za društvene djelatnosti općine Ilije Barešića, povećanje broja upisanih učenika na cijeloj općini je u porastu, a posebno je izraženo u srednjim školama.

- Za povećanje su zaslužne škole koje učenicima nude zanimljiv i posebno odabran izbor zanimanja, a izmjene su bazirane i na potrebama tržišta rada - ističe Barešić.

Inače, na području općine u školsku 2018./19. godinu upisana su ukupno 4.104 učenika, što je za 180 više u odnosu na prethodnu školsku godinu. U osnovne škole upisana su 2.774 učenika, 56 više nego prošle godine, a po prvi put u školske klupe sjelo i 275 prvačića, što je za 16 više nego lani.

Barešić: Potrebe tržišta rada

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.