ZENICA

Mještani Štrosmajerove ulice guše se u prašini

Adnan Zuban (DF) se još 16. avgusta pohvalio rekonstrukcijom na Facebooku koja je započela na njegovu inicijativu, no na terenu radnika nema ni za lijeka

Štrosmajerova ulica u zeničkom naselju Mokušnice

D. PAŠALIĆ

11.9.2018

Gradski vijećnik Adnan Zuban (Demokratska fronta) pohvalio se još 16. avgusta na svojoj oficijelnoj Facebook stranici, koju inače prati svega dvjestotinjak ljudi, kako je na njegovu inicijativu započela obnova Štrosmajerove ulice u zeničkom naselju Mokušnice.

 Nema naznaka

- Štrosmajerova ulica, idemo dalje – napisao je Zuban, priloživši fotografije ulice.

Iako će uskoro proći i mjesec otkako se Zuban, odnosno Kasumovićev “ćutolog”, kako ga po kuloarima oslovljavaju vijećnici, pohvalio ovom pompeznom rekonstrukcijom, za sada nema naznaka da će mještani dobiti novi put.

Ispostavit će se da je ovo samo jedna u nizu jeftinih predizbornih priča, a građani su ogorčeni jer je stanje ulice sada lošije nego što je bilo. Zbog pompezne najave, od koje, barem za sada, nema ništa, građani su na društvenoj mreži Facebook kritizirali Zubana smatrajući da je ovo još jedna u nizu obmana.

- Štrosmajerova ulica započeta i ostavljena izrovljena. Razletio se lik da se slika i najavi radove, a hoće li ih pozavršavati najmanje je bitno. Bitno je i da se vijećnik Zuban hvali sa "idemo dalje”. Ovako je isto od Radakova prema Perinom Hanu danima bilo razrovano. Opasno po život i po auto bilo voziti... Nestalo mu para. Trebat će ponovo rebalans - samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je ovo zeničko naselje, gdje smo zatekli ogorčene mještane koji smatraju da su izigrani. Prema riječima Jasminke Sinanović, već 15 dana niko od radnika nije došao da bilo šta radi na rekonstrukciji puta.

Uništene gume

- Obećano je da će napraviti. Izrovano davno, a već 15 dana se niko nije pojavio. Sada se gušimo u prašini, odoše ljudima gume na automobilima. Ako je ovo bilo zbog izbora, ovo je sramota – kaže Sinanović.

Ništa ni od trga

Podsjetimo, ovo nije prva pompezna najava koja još nije dočekala svoju realizaciju. Mještanima naselja Mokušnice iz Gradske uprave obećano je kako će još početkom proljeća uslijediti rekonstrukcija trga, koji predstavlja opasnost za brojne građane. Iako je prošlo proljeće, a uskoro će kalendarski nastupiti i jesen, od rekonstrukcije trga nema ništa.




Sinanović: Ovo je sramota

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.