IZBORI 2018.

Mušić: Očekujem pobjedu SBB-a i Fahrudina Radončića

Mladi, iskusni i obrazovani ljudi popunjavaju liste SBB-a za sve nivoe vlasti

Mušić: Očekujem pobjedu SBB-a i Fahrudina Radončića

E. Dž.

2.10.2018

Amra Mušić kao pedagogica uspjela je pridonijeti mnogo svojoj lokalnoj zajednici. Postala je direktorica Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Umihana Čuvidina“ u Brezi i pokrenula mnoge inicijative, projekte, kako bi poboljšala rad ustanove i boravak mališanima. Jedan od tih je i obnova igrališta ove ustanove. 

Rad i trud

Svojim radom i zalaganjem našla se i na SBB-ovoj listi za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, pod rednim brojem 13. Borit će se za reformu obrazovanja te smatra da devetogodišnji studij nije dao očekivane rezultate.

- Smatram da treba ići kao napredovanju obrazovnog sistema i uskladiti ga u svim kantonima. Također, u okviru obrazovnog sistema treba poraditi na izmjenama nastavnog plana i programa, jer su torbe koje nose učenici zaista preteške za njihov uzrast - kaže Mušić.

Pobjeda Saveza za bolju budućnost

Mušić kaže da je optimista te da se nada pobjedi SBB-a i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Fahrudina Radončića.

- Ako na osnovu izbornih rezultata uđem u Skupštinu ZE-DO kantona, dat ću svoj doprinos rješavanju nagomilanih problema, a ako povjerenje ne dobijem, u okviru organa stranke ću se truditi da iniciram njihovo rješavanje - ističe Mušić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.