VAREŠ Projekti članova Udruženja mladih INICIJATIVA

Opća biblioteka od sada u novom ruhu

Postavljeni laminat i adekvatne trakaste zavjese, ventilacija, a na ulaznim vratima postavili nove table, kazao Begović

Z.K.
19.10.2018 16:55

Postavljanje zavjesa

Foto: Z. Karić

Članovi Udruženja mladih INICIJATIVA Vareš, nakon što je uspješno provelo projekt postavljanje 17 tabli na kojima se nalaze imena ulica, sada su odlučili urediti prostor Opće biblioteke.

Prema riječima članova Udruženja, za ovaj projekt su se odlučili da bi mladi, ali i oni stariji korisnici imali adekvatan prostor u kome bi se pored redovnih aktivnosti mogli održavati i kulturni događaji poput izložbi, akademija, književnih večeri s ciljem približavanja pisane riječi našim sugrađanima.

Institut za razvoj mladih „Kult“ je podržao ideju INICIJATIVE i Opća biblioteka u Varešu je dobila novo ruho.

- Osim finansijske podrške, moram istaći da su najveći dio posla uradili mladi iz Vareša i uposlenici Opće biblioteke Vareš - navodi Mirela Ajanović, predstavnica Instituta za razvoj mladih „Kult“ Sarajevo.

Predsjednik INICIJATIVE i koordinator projekta Nurdin Begović kazao je kako su uspješno realizirali projekt i da su Općoj biblioteci dali izgled kakav zaslužuje.

- Zahvalni smo Mireli kao i cijelom „Kultu“ koji su prepoznali našu ideju i odlučili podržati ovaj projekt. Sretan sam zbog činjenice da smo uspjeli riješiti većinu problema Opće biblioteke. Naime, prostor koji nije bio okrečen više od 10 godina smo osvježili, postavili laminat i adekvatne trakaste zavjese, sredili ventilaciju, na ulaznim vratima postavili nove table. Srušili smo improvizirane kućice i postavili novi pult koji su osigurale uposlenice Opće biblioteke – rekao je Begović.

Finalna aktivnost projekta je bilo obilježavanje 60 godina od osnivanja Opće biblioteke.

NA VRH